Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Anekke Voice - A nő a 10 dolláros bankjegyen

Anekke Voice - A nő a 10 dolláros bankjegyen

Ez az arc ismerős volt számomra. Megálltam az utca közepén, hogy megnézzem a kezemben az arcot a bankjegyen. Nem tudván, hogy ez a bankjegy sokkal több, mint egy pénzdarab, ez egy kis forradalom volt, felhívás, hogy harcoljak azért, amiben hiszek, ez papírpénz ,egy valóra vált álom üzenete.

A kanadai Halifax városa hívott engem, hogy ismerjem meg a múltját  és akkor valaki elmesélte az Ő történetét. Azé a fekete nőét, aki soha nem álmodott másról, mint szabadságról és egyenlőségről. A róla szóló történet azt meséli el, hogy egy a fehéreknek fenntartott  ülőhely egy moziban mindent megváltoztatott. Feketeként, nem volt hajlandó elhagyni a fehéreknek fenntartott helyet . A történet elmeséli, hogy az erejéből, bátorságából, hogyan teremtett magának egy kis helyet a világban.


Felbecsülhetetlen értéket fedeztem fel a bankjegy mögött. A legyőzés történetét, a felhatalmazás üzenetét, amely nem érti a fajokat és a színeket. Követendő példa, mert ha nem igazságos, ami körülvesz, változtass rajta. Ha hétszer elesel, nyolcszor állj fel. Mert a hangod megváltoztathatja a világot.


Mert az a nő a 10 dolláros bankjegyen szintén én vagyok, te vagy, Viola Desmond.


Mert a világ a bátraké.

Harcolj azért, amiben hiszel!

A Voice kollekció szép darabjait itt találhatod :  https://dbtaska.hu/anekke_termekek/anekke_voice_2022_osz_tel

#Anekke #Voice

Tartalomhoz tartozó címkék: Anekke

Keresés